HYDRAULISKE SYLINDRE – 10 PÅ TOPP

Når man leter etter en hydraulisk sylinder, er det flere hundre forskjellige man kan velge mellom. Derfor har  Enerpac har satt sammen en liste over 10 forskjellige sylindere som er topp selgere i systemet globalt.

HYDRAULISKE SYLINDRE – 10 PÅ TOPP
Tonnasje, slaglengde og byggehøyde – er den enkeltvirkende eller dobbeltvirkende? Det man må også ta i betrakting er stempel og monteringsalternativer.
www_enerpac

10. RSM200 20 tonn lavtbyggende sylinder


RSM 200 kort fortalt:

Enkeltvirkende, lavtbyggende hydraulisk sylinder med monteringshull som har en maks lastekapasitet på 22 tonn og en slaglengde på 11 mm.

Hva den mest egnet for?

Applikasjoner med lav klaring.

RSM200 sylinderen er en liten og kompakt hydraulisk sylinder som måler bare 51 mm. Toppen av stål stempelet har innebygde spor som forhindrer glidning. Denne modellen fungerer utmerket for generelle løftejobber.

Hvorfor denne modellen?

RSM-serien skiller seg ut fra andre sylindre fordi monteringshullene muliggjør festing til maskineri. De flate sidene gir stabilitet når de skal installeres i forskjellige retninger. Fjærreturen på denne modellen tilbaketrekker seg raskere enn andre modeller.
www_enerpac-1

9. RC506 50 tonn hydraulisk sylinder for generell bruk


RC506 – kort fortalt:

En generell hydraulisk sylinder som har en kapasitet på 50 tonn og en slaglengde på 159 mm.

Hva er den mest egnet for?

Allsidighet – brukes mest til byggeprosjekter.

RC-serien har en kraftig konstruksjon og den generøse slaglengden gjør det til en av de mest populære valgene for byggeprosjekter.

Hvorfor denne modellen?

Hvis du ønsker en allsidig sylinder med kapasitet på 50 tonn som håndterer mye, er RC506 en sylinder som bør være på listen din.
www_enerpac

8. Pow’r-Riser-jekk med hjul (PRASA20027L)


Pow´r Riser – kort fortalt:

Pow´r Riser jekk med hjul er ikke bare en hydraulisk sylinder, men en transporterbar jekk sm kan trilles over grove overflater for å løfte tungt utstyr.

Hva er den mest egnet for?

Applikasjoner med store belastninger og anleggsvedlikehold.

Kapasiteten til denne jekken har 200 tonn, og stempelet når 617 mm. Pow'r-Riser inkluderer egen hydraulisk pumpe som drives av en trykkluft ledning. Det er også muligheter for elektriske ledningsversjoner.

Hvorfor denne modellen?

Hvis du er ute etter en bærbar jekk som kan løfte store laster som brukes til gruvedrift og steinbrudd, er Pow’r-Riser jekken en perfekt løsning. Håndtaket med tre posisjoner og bakkeklaring gjør det enkelt å vippe enheten for transport over jernbane og ujevnt terreng.
www_enerpac-2

7. RCH202 Hullsylinder


RCH202 – kort fortalt:

En enkeltvirkende hullsylinder med en maksimal lastekapasitet på 20 tonn og slaglengde på 49 mm.

Hva er den mest egnet for?

Hullsylinderen har blitt utviklet med gjenger for å feste diverse tilbehør. Dette betyr at denne sylinderen er best egnet for løfte, skyve eller trekke applikasjoner.

Hvorfor denne modellen?

Disse hullsylinderen er veldig allsidige, og det er nok derfor de er så populære. Stempelet har et senterhull som kan brukes med stål tau, ståltråd eller stang, noe som gjør den veldig egnet for trekkejobber i brobygging, forspent konstruksjoner og mekanisk demontering. RCH202 er en av de mindre modellene i RCH-serien, men den er robust nok til å takle 20 tonn. Med en vekt på 7,7 kg er det mulig for at ansatte kan bære den selv på korte avstander.  

 
www_enerpac-3

6. RCS302 lavtbyggende hydraulisk sylinder


RCS302 – kort fortalt:

En enkeltvirkende, lavtbyggende hydraulisk sylinder med en maks lastekapasitet på 30 tonn og slaglengde på 62 mm.

Hva er den mest egnet for?

Generelle bruksområder med lav høyde.

Sylinderen er lavtbyggende og har en høyde på kun 117 mm. Sylinderen trekkes raskt inn ved hjelp av den kraftige fjærreturen. Med andre ord, raskere og mer praktisk enn lav-profil sylindere som er avhengig av vekten av lasten for å trekke inn stempelet.

Hvorfor denne modellen?


RCS-serien er et populært valg for generelle løfte- og produksjonsapplikasjoner. Hvis du trenger en sylinder med 30 tonn kapasitet som ikke er for høy og du trenger en rask tilbaketrekking bør RCS sylindere være på listen din. Denne sylinder-serien har gjengede hull, dersom du ønsker å feste en «tilt-saddel» på.  
www_enerpac-4

5. RC104 – Enkeltvirkende sylinder


RC104 – kort fortalt:

En hydraulisk sylinder for generellt bruk som har en maks kapasitet på 11,2 tonn og slaglengde på 105 mm.  

Hva er den mest egnet for?


Generelle løft opp til 10 tonn.

Dette er et alternativ når man trenger en sylinder som er mindre i størrelse, har mindre lastekapasitet og kortere slaglengde.

Hvorfor denne modellen?

RC104 er det man kaller en god «allrounder» som faller innenfor 10-tonn kategorien av sylindere. Med en vekt på kun 3,3 kg er det enkelt for ansatte å bære rundt på arbeidsplassen.
 
www_enerpac-5

4. RC106 – Generell BRUK sylinder


RC106 – kort fortalt:

En hydraulisk sylinder som er for generell bruk med maks kapasitet på 11,2 tonn og slaglengde på 156 mm.

Hva er den mest egnet for?

Generelle løft opptil 10 tonn som krever høyere slaglengde.

RC106 er veldig lik RC104 – men slaglengden er lengre.

Hvorfor denne modellen?

Du bør vurdere denne modellen dersom du trenger en «allrounder» sylinder som har kapasitet opptil 10 tonn og en lang slaglengde. Utformingen til RC106 gjør at den kan produseres med et slitebånd som forbedrer holdbarheten til sylinder og motstand til sidebelastning.
 
www_enerpac-6

3. RC102 – Enkelt virkende sylinder


RC102 – kort fortalt:

En relativt liten enkeltvirkende sylinder for generell bruk. RC102 har en maks lastekapasitet på 11,2 tonn og slaglengde på 54 mm.

Hva er den mest egnet for?


Løft opp til 10 tonn som krever ikke lang slaglengde.

Som andre sylindere i RC-serien bruker RC104 fjærretur for å trekke inn stempelet. Den lavere høyden til sylinderen betyr at slaglengden er mindre enn andre RC-modeller. Det anbefales at man bruker RC102 når man har et klarings gap på så lite som 121 mm.

Hvorfor denne modellen?

Den lille størrelsen og lave vekten på bare 2,3 kg gjør RC102 til et praktisk og kompakt valg. Dette er en sylinder som er utviklet med polyetylentetninger og et herdet stempel «saddle». Noe som betyr at en RC102 sylinder varer i mange år.  
www_enerpac-7

2. RCS502 – Lavtbyggende hydraulisk sylinder


RCS502 – kort fortalt:

Enkeltvirkende, lavtbyggende hydraulisk sylinder med en maks lastekapasitet på 48,1 tonn og en slaglengde på 60 mm.

Hva er den mest egnet for?

50 tonn løft med klarings gap på så lavt som 122 mm.

En sylinder med en lav høyde som i tilbaketrukket posisjon har en høyde på 122 mm. Mange andre lavprofil sylindere er avhengig av last vekt for å trekke inn stempelet. RCS-serien har en kraftig returfjær, dette gjør den raskere og derfor mer produktiv.

Hvorfor denne modellen?

RCS-serien er populært valg for generelle løfte- og produksjonsapplikasjoner. Hvis du ønsker en sylinder med kapasitet på rundt 40 tonn som ikke er for høy, bør RCS502 være på listen din. Stempelet inkluderer også gjengede hull i tilfelle du ønsker å feste en vippe «saddle».
 
www_enerpac-8

1. RCH302 – Enkeltvirkende hullsylinder

 
RCH302 – kort fortalt:

RCH302 er en enkeltvirkende hullsylinder med en maks lastekapasitet på 36,1 tonn og slaglengde på 64 mm.

Hva er den mest egnet for?

Trekke, skyve, og løfteapplikasjoner.

RCH302 er Enerpac sin bestselger og brukes til å løfte, skyve og trekke. Hullsylinderen er enkeltvirkende og bruker en intern fjær for å returnere stempelet.

Hvorfor denne modellen?

Denne sylinderen er utrolig allsidig, og derfor populær i mange ulike bransjer. Stempelet tåler stålstreng og stang – noe som gjør den veldig egnet for forspent konstruksjon, brobygging og mekanisk demontering. Denne modellen veier rett over 10 kg (noe som tilsvarer to bowlingkuler) og kan håndteres av en ansatt over korte avstander.

 
HVORDAN FUNGERER ET HYDRAULISK MOMENTVERKTØY?

HVORDAN FUNGERER ET HYDRAULISK MOMENTVERKTØY?

Hva skjer inni et hydraulisk momentverktøy og hvordan fungerer de? I denne artikkelen gir vi en enkel oversikt over hvordan både lav-profil og firkantdrevne hydraulisk verktøy fungerer.
HVORDAN FUNGERER ET HYDRAULISK MOMENTVERKTØY?
HVORFOR LEIE MOMENTVERKTØY?

HVORFOR LEIE MOMENTVERKTØY?

Momentverktøy kan være dyrt å eie. Derfor tilbyr kNm Hydraulikk utleie av utstyr etter behov. Å leie utstyr kan gi kunder en idé om hvordan et verktøy faktisk fungerer eller hvordan et verktøy kan fullføre en bestemt jobb uten å investere store beløp.
HVORFOR LEIE MOMENTVERKTØY?
HVORFOR ER DET SÅ VIKTIG MED BOLTEFORSPENNING?

HVORFOR ER DET SÅ VIKTIG MED BOLTEFORSPENNING?

Den 20 August 2011 undersøkte det amerikanske militæret krasjet til Global Hawk RQ-4 Air Force Drone utenfor Kandahar i Afghanistan. Rapporten konkluderte at årsaken til krasjet var feil trukket bolt. Dette kostet dem totalt 74 millioner USD.
HVORFOR ER DET SÅ VIKTIG MED BOLTEFORSPENNING?
NÅR BYTTER MAN UT HYDRAULIKKOLJE?

NÅR BYTTER MAN UT HYDRAULIKKOLJE?

Ved gjentatt bruk og over tid vil hydraulikkoljen i verktøy brytes ned og bli mindre effektiv. Dette er en normal prosess og skjer av flere ulike grunner.
NÅR BYTTER MAN UT HYDRAULIKKOLJE?