HVORDAN FUNGERER ET HYDRAULISK MOMENTVERKTØY?

Hva skjer inni et hydraulisk momentverktøy og hvordan fungerer de? I denne artikkelen gir vi en enkel oversikt over hvordan både lav-profil og firkantdrevne hydraulisk verktøy fungerer.

HVORDAN FUNGERER ET HYDRAULISK MOMENTVERKTØY?
Pumper til hydraulisk momentverktøy må stilles inn på det trykket som er nødvendig for å sikre seg at verktøyet oppnår ønsket torque. Dette er noe man finner på trekketabeller som kommer med verktøy.

Deretter plasseres sikkerhetsverktøy på mutteren på motsatt side av flensen for å forhindre at den dreier seg rundt trekkeprosessen. kNm Hydraulikk anbefaler at man bruker enten en Safety Nut, Safety Wrench eller Back Up spanner til denne delen av prosessen. Momentverktøyet kan nå plasseres på flensmutteren – man må forsikre seg at reaksjonsfoten til verktøyet hviler på et reaksjonspunkt (vanligvis mutteren som er ved siden av mutteren du trekker til). Dette motvirker kraften som oppstår nå man bruker verktøyet. De som jobber med verktøyene, må sørge for at hender og fingre er borte fra farlige klempunkter.

Når alt dette er gjort kan man slå på torque pumpen. Når hydraulikkolje strømmer til momentverktøyet, beveger stempelet seg inn trekkeren, noe som gjør at seksantringen roterer rundt mutteren. Stempelet trekkes tilbake, noe som får skrallen til å gå tilbake til utgangsposisjonen, og prosessen gjentas til man oppnår det momentet som trengs.
 

Hvordan fungerer en firkantdrevet momenttrekker?


Arbeidsprinsippet til en firkantet modell er veldig lik som en lav-profil trekker. Denne er også utviklet med et stempel som strekker seg for å flytte en skralle. Hovedforskjellen er at i stedet for en sekskantet ring, roteres en firkantet drivaksel, og denne akselen passer inn i den nødvendige sokkelen for mutter størrelsen.
 

VIKTIG:

Informasjonen som gis i denne artikkelen er kun for å gi en veldig grunnleggende oversikt og skal ikke brukes som en driftsveiledning. Hydraulisk utstyr skal kun brukes av personell som er opplært og i samsvar med produsentens bruksanvisning.

Vidoen nedenfor viser en Enerpac W2000X lav-profil hydraulisk momenttrekker med en W2206X kassett. I denne videoen er kassetten fjernet for å vise deg verktøyet på innsiden.

https://www.youtube.com/watch?v=1NCo8PKM7ms

 
BUS
Safety_Nut_-1
Safey_Wrench_no-bg
HYDRAULISKE SYLINDRE – 10 PÅ TOPP

HYDRAULISKE SYLINDRE – 10 PÅ TOPP

Når man leter etter en hydraulisk sylinder, er det flere hundre forskjellige man kan velge mellom. Derfor har  Enerpac har satt sammen en liste over 10 forskjellige sylindere som er topp selgere i systemet globalt.
HYDRAULISKE SYLINDRE – 10 PÅ TOPP
HVORFOR LEIE MOMENTVERKTØY?

HVORFOR LEIE MOMENTVERKTØY?

Momentverktøy kan være dyrt å eie. Derfor tilbyr kNm Hydraulikk utleie av utstyr etter behov. Å leie utstyr kan gi kunder en idé om hvordan et verktøy faktisk fungerer eller hvordan et verktøy kan fullføre en bestemt jobb uten å investere store beløp.
HVORFOR LEIE MOMENTVERKTØY?
HVORFOR ER DET SÅ VIKTIG MED BOLTEFORSPENNING?

HVORFOR ER DET SÅ VIKTIG MED BOLTEFORSPENNING?

Den 20 August 2011 undersøkte det amerikanske militæret krasjet til Global Hawk RQ-4 Air Force Drone utenfor Kandahar i Afghanistan. Rapporten konkluderte at årsaken til krasjet var feil trukket bolt. Dette kostet dem totalt 74 millioner USD.
HVORFOR ER DET SÅ VIKTIG MED BOLTEFORSPENNING?
NÅR BYTTER MAN UT HYDRAULIKKOLJE?

NÅR BYTTER MAN UT HYDRAULIKKOLJE?

Ved gjentatt bruk og over tid vil hydraulikkoljen i verktøy brytes ned og bli mindre effektiv. Dette er en normal prosess og skjer av flere ulike grunner.
NÅR BYTTER MAN UT HYDRAULIKKOLJE?